12:00

Lohärads IF Blå

Referat: GUSK SK P00 - Lohärads IF Blå

Idag var det kanon väder, en underbar dag. Tyvärr var planen inte lika trevlig. Den var mycket dålig. Det är lag som kommer till vår hemmaplan och tycker att vår plan är mindre bra, men den här var flera resor värre.

Vi startade matchen bra och det var jämnt, båda lagen skapade chanser. GUSK är ett 00-lag men hade idag förstärk sig med några killar födda -98.
Vi tar en taktisk time-out i den 17:e min, allt för att killarna skulle få vila sig och dricka vatten. Det var väldigt varmt.
I 19:e min får vi en hörna, som Dysén lägger och på den kommer Jocke med kraft och nickar in den. Bra hörna och bra häng, kul grabbar. 0-1 till oss.
Många gånger försökte vi att spela bollen efter marken och hade många bra kombinationer. Flertalet gånger blev det pannkaka av det p g a den mindre bra gräsplan, men tanken och viljan fanns där. Stundtals rullade vi ut GUSK, oftast på små ytor, men det såg snyggt ut.

Vi gick med en 0-1 ledning i halvtid. Kändes som att vi skulle haft något mål till. GUSK förlorade med 3-11 mot Rimbo, och idag hade dom en helt annan inställning. I andra halvlek skulle vi fortsätta rulla boll, ägan den. Få våra yttermittfältare att löpa på yta, och inte alltid slå den avgörande passen så himla snabbt.

Lang blir fälld i den 10:e min i 2:a halvlek och den straffen tar Dysén. Han sätter den säkert. 0-2
Det var vid flera gånger som de var på Langs fötter och fällde honom eller försökte fälla honom. Kan förstå att GUSK killarna inte hänger med, för det går fort när Lang sätter fart.

GUSK tar timeout i den 20:e min. Kändes som att GUSK var nära att göra mål, de hade fått några offside emot sig. Där det kan ha varit tveksamt om det verkligen var offside.

GUSK har en boll inne som domaren avvärjer. Här skymde våran målvakt vart bollen var kontra mållinjen, och det var omöjligt för oss att se det. Samt även omöjligt för deras ledare att se det! Men deras killar som var i närheten hade rätt, bollen var inne. Det var en frustration som fanns hos GUSK spelare och ledare nu.

I den 22:a min gör vi 0-3, nu var det Joel som var framme i deras straffområde, och petade in den efter en rörig situation. Joel har en fantastisk förmåga att vara på rätt ställe i straffområdet.
Minuten efter slarvar vi, vi vågar inte passa hem den till vår målvakat Rüdén, och det straffade sig, 1-3. Vi måste våga använda målvakten, vi brukar göra det. Tror att det fanns i bakhuvudet hur plan såg ut.

Vi gör sedan både 1-4 och 1-5, båda målen gjrodes av Zacke. På det första målen är Zacke framme på en retur, Samme har slagit en bra frispark. Det var flera som var framme på samma retur, det var kanon. Det andra målet gör Zacke efter en bra slagen pass rakt i djupet av Jeppe

I andra halvlek var det mycket gnäll från motståndarna (både spelare och ledare), mot domaren. Som gjrode en bra insats. Visst missade hon några saker, men det gör alla. Tänk om varje spelare skulle få kritik varje gång de missade något. Det var inte okej när deras kille skriker högt att de ska kapa och fälla våran spelare som kommer med fullt fart, sen eferåt hade han såklart inte sagt något, helt oskyldig. Bra att domaren hade koll på det och pratade med den killen.

Vi gör en bra insats idag. Blåa laget fortsätter med att vara obesegrade, samt att vi leder serien.
Idag var Gustav Linus en av våra bättre killar. Det var kul att han visade en del av den fina fotbollen som vi vet att han kan. Men det handlar mycket om att ta för sig och att våga göra saker.
Rüdén räddade oss många gånger idag med att spela långt ut, han stoppar deras chanser på ett bra sätt.
Lang fortsätter med sina fina löpningar på kanten, stackars backar.

Nu ser vi fram emot att möta Åland hemma på lördag. Det är alltid lika trevligt att möta dom, både spelare och ledare. Vi hälsar dom välkomna till ett soligt Björkhaga. Vackert väder är redan beställt och bokat.